testing
contact lenses

Για φακούς επαφής κορυφαίας κατασκευής, απευθυνθείτε στους ειδικούς

Για φακούς επαφής κορυφαίας κατασκευής, απευθυνθείτε στους ειδικούς

φακοι επαφης

Στο Οptical House δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους φακούς επαφής, προμηθεύοντας ΜΟΝΟΝ φακούς από υλικά τελευταίας γενιάς, που επιτρέπουν την άρτια οξυγόνωση του κερατοειδή, καθιστώντας ασφαλή και υγιεινή την καθημερινή χρήση τους.

Ημερήσιας αντικατάστασης – Miru 1 day

25,00€

Mηνιαίας αντικατάστασης

35,00€

Μηνιαίας Αστιγματισμού

50,00€

Miru 1-Month Multifocal

55,00€

Menicon PremiO

27,00€

Menicon PremiO Toric

27,00€

instagram
φακοι επαφης

Αν είστε χρήστης φακών επαφής και η συνταγή για γυαλιά οράσεως περιλαμβάνει μυωπία/υπερμετρωπία και αστιγματισμό, ίσως είναι απαραίτητο ο αστιγματισμός να ενσωματωθεί στους φακούς επαφής σας.

 

Οι αστιγματικοί (ή τορικοί) φακοί επαφής, διορθώνουν τον αστιγματισμό αλλά και τη μυωπία ή υπερμετρωπία ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με έναν «σφαιρικό» φακό για μυωπία ή υπερμετρωπία που διαθέτει την ίδια ισχύ σε όλα τα σημεία του, ο φακός επαφής που διορθώνει τον αστιγματισμό έχει διαφορετική ισχύ σε δεδομένους άξονες, ώστε να διορθώνει την αστιγματική πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς. Για τον λόγο αυτόν, οι φακοί επαφής με αστιγματική διόρθωση διαθέτουν σχεδιασμούς σταθεροποίησης, ενώ απαιτούν έλεγχο εφαρμογής από τον οπτικό – οπτομέτρη σας και πιθανότατα απαιτούν «δοκιμή» με έναν διαγνωστικό φακό πριν την τελική παραγγελία. Ιδανικά λοιπόν θα πρέπει να ενημερώσετε για την περίπτωση, ώστε ο εφαρμοστής σας να προετοιμαστεί κατάλληλα για το ραντεβού ελέγχου.

 

Αν και παλιότερα οι αστιγματικοί φακοί είχαν σημαντικά υψηλότερο κόστος, με περιορισμένες επιλογές υλικών, σχεδιασμών και παραμέτρων, την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει ιδιαίτερα προσιτοί και είναι πλέον διαθέσιμοι με καινοτόμους σχεδιασμούς και συστήματα σταθεροποίησης, όπως συμβαίνει με τον φακό της Menicon Μίru 1 for astigmatism. Ο καινοτόμος σχεδιασμός του προσφέρει λεπτότερα άκρα, ενώ η ασύμμετρη επιφάνειά του, που ταιριάζει με την ανατομία των βλεφάρων (το πάνω βλέφαρο καλύπτει περισσότερο κερατοειδή από το κάτω), αποτρέπει την περιστροφή του άξονα, παρέχει εξαιρετική επικέντρωση, φυσική σταθεροποίηση, ευκολία στον χειρισμό και άνεση που διαρκεί.

 

Ο οπτικός-οπτομέτρης σας, αφού ελέγξει την καμπυλότητα του κερατοειδούς και λάβει τις απαραίτητες μετρήσεις, θα σας καθοδηγήσει ως προς τον καταλληλότερο αστιγματικό φακό επαφής, πιθανότατα μαλακό εφόσον ανήκετε στην ομάδα χαμηλού ή μέτριου αστιγματισμού. Για εξειδικευμένες περιπτώσεις, υψηλού αστιγματισμού, είτε παραμέτρων εκτός του συνηθισμένου εύρους, υπάρχουν μαλακοί φακοί επαφής εξατομικευμένης κατασκευής, αλλά και ημίσκληροι (αεροδιαπερατοί) φακοί επαφής, που παρέχουν σταθερότητα και ασύγκριτη ποιότητα όρασης για χρήστες με υψηλό αστιγματισμό και ιδιαίτερα για ανώμαλο κερατοειδή.

 

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 35% των υποψηφίων χρηστών φακών επαφής έχει ≥ από 0,75D αστιγματισμό, ενώ το 65% των χρηστών που εγκατέλειψαν τους φακούς επαφής είχαν ≥ από 0,75D αστιγματισμό, στο ένα μάτι τουλάχιστον, που δε διορθώθηκε. Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στην όραση των μυώπων (από -0.50D έως -6.00D) με χαμηλό αστιγματισμό, που διορθώθηκαν με αστιγματικούς, σε σύγκριση με σφαιρικούς φακούς επαφής.

 

Η διόρθωση του αστιγματισμού είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα της όρασής σας. Ενημερώστε τον εφαρμοστή σας ώστε να αξιολογήσει αν η χρήση αστιγματικών φακών επαφής ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.

Σήμερα, αναφορικά με τη διόρθωση της πρεσβυωπίας, ένα σημαντικό ποσοστό του παραγωγικού πληθυσμού, κυρίως για αισθητικούς και εργονομικούς λόγους, στρέφεται σε λύσεις μερικής ή πλήρους «απεξάρτησης» από τη χρήση των γυαλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνικών και σχεδιασμών φακών για τους πρεσβύωπες.

 

Η μονο-όραση συνιστά μία δημοφιλή, σε κάποιες αγορές, μέθοδο διόρθωσης της πρεσβυωπίας, όπου το ένα μάτι (συνήθως το επικρατές) είναι διορθωμένο κατάλληλα, για να προσφέρει μακρινή όραση, και το άλλο για να προσφέρει κοντινή όραση.

 

Οι πολυεστιακοί φακοί επαφής, μέσω των οπτικών σχεδιασμών τους, εξασφαλίζουν ταυτόχρονα όραση για όλες τις αποστάσεις, χωρίς να παρουσιάζουν ομοιότητα με τους σχεδιασμούς των πολυεστιακών γυαλιών.

 

 

Η εταιρεία φακών επαφής Menicon καινοτομεί στη διόρθωση της πρεσβυωπίας, χρησιμοποιώντας δύο συμπληρωματικούς οπτικούς σχεδιασμούς για τον καινοτόμο φακό επαφής Μiru 1 Month Multifocal, ώστε να προσφέρει εξαίρετη όραση σε όλες τις αποστάσεις, ικανοποιώντας την πλειοψηφία των πρεσβυώπων.

 

Ο «LOW addition» σχεδιασμός διαθέτει ένα προφίλ προοδευτικής μετάβασης της ισχύος και του κέντρου κοντινής όρασης, έχoντας σχεδιαστεί για τα πρώιμα στάδια της πρεσβυωπίας.

 

 

O «HIGH addition» σχεδιασμός διαθέτει πολυεστιακή γεωμετρία με κέντρο κοντινής όρασης, αλλά αποκεντρωμένο ρινικά. Η καινοτομία αυτή βελτιστοποιεί τόσο την κοντινή όσο και τη μακρινή όραση στα προχωρημένα στάδια της πρεσβυωπίας, γιατί κατά την κοντινή όραση το κέντρο της κόρης μετατοπίζεται ρινικά.

 

 

Ο Miru 1 Month Multifocal, όπως οι μηνιαίοι Miru 1 Month, παρέχει εξαιρετική οξυγόνωση και άνεση από το πρωί έως το βράδυ και για ολόκληρη τη διάρκεια του μήνα. Το προηγμένο υλικό κατασκευής τους (Asmofilcon Α) παρέχει υψηλή διαπερατότητα σε οξυγόνο (Dk:129, Dk/t:161), απαραίτητη για την υγιεινή των οφθαλμών, εξαίρετη υδροφιλία (40% περιεκτικότητα σε νερό) και αντοχή στα λίπη και τις πρωτεΐνες των δακρύων. Οι τεχνολογίες Menisilk™ και Nanogloss™ ελέγχουν την ποιότητα της επιφάνειας σε νανομετρική κλίμακα, παρέχοντας εξαιρετική διαβρεξιμότητα, χαμηλή βακτηριδιακή προσκόλληση και αντοχή ενάντια στις λιπιδικές εναποθέσεις.