testing

Blackfin – Κομψοτεχνήματα από τιτάνιο

Optical House

In Eyewear Posted

Ιταλική ως τον πυρήνα

Η Blackfin είναι μία εταιρεία κατασκευής οπτικών που μοσχομυρίζει Ιταλία. Από τη σύλληψη κάθε νέου σχεδίου, τον σχεδιασμό, την αξιολόγηση χρωμάτων και βραχιόνων έως την τελική υλοποίηση, όλα τα βήματα εκτελούνται από προσωπικό αποκλειστικά προερχόμενο από τη γενέτειρα χώρα της εταιρείας.

Το σκεπτικό πίσω από την ίδρυση

Η φιλοσοφία αυτή τηρείται με ευλάβεια από τα πρώτα βήματα, όταν το 1971 η Maria Pramaor ίδρυε την ομώνυμη-τότε-εταιρεία. Έχοντας η ίδια προϋπηρεσία στον κλάδο κατασκευής οπτικών, είχε διαμορφώσει ευθύς εξαρχής ξεκάθαρο επιχειρηματικό πλάνο. Το βάφτισε «Neomadeinitaly» και το όρισε ιδεολογικά ως «πάθος, αφοσίωση, σεβασμός και φροντίδα για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον τους».

Αρχικά, επέλεξε το γεωγραφικό πλαίσιο των γραφείων της επιχείρησης και αυτό ήταν το Agordo. Πρόκειται για περιοχή σπάνιας ομορφιάς και ηρεμίας, στην καρδιά των ιταλικών Άλπεων, ανάμεσα σε αιώνιους δασότοπους, περιτριγυρισμένο από λίμνες και ρυάκια.

Η απευθείας οπτική επαφή με τη φύση αφενός εξαγνίζει το πνεύμα και αφετέρου αποτελεί μια πρόκληση για τους εργαζόμενους, να κατορθώσουν να κατασκευάσουν προϊόντα που θα στέκονται ή και θα ξεπερνούν το ύψος του κάλλους του τόπου.

Έπειτα, επένδυσε αποκλειστικά σε ντόπιους τεχνίτες. Η εταιρεία Pramaor, καθώς και η μετεξέλιξή της Blackfin, υπερήφανα ενημερώνει πως  είναι μία εταιρεία ιταλική από τις ρίζες έως το τελευταίο παρακλάδι. Από τη διοικητική ομάδα, το σχεδιαστικό τμήμα, τους τεχνικούς έως την υπηρεσία καθαριότητας.

Οι πρώτες ύλες κατασκευής των γυαλιών βρίσκονται μονίμως στο επίκεντρο του σχεδιασμού και αποτελούν τομέα έρευνας από την εποχή της Maria Pramaor. Πιστοί στο πνεύμα αυτό, μαζί με τον σύζυγό της Primo Del Din, ξεκίνησαν ήδη από το 1991 να κατασκευάζουν σκελετούς από ένα πρωτοποριακό για την εποχή υλικό, το τιτάνιο, στέλνοντας αντιπροσωπεία τεχνικών απευθείας στην πηγή παραγωγής του, την Ιαπωνία. Όντας 40% ελαφρύτερο απ’ το ατσάλι, εύκαμπτο, μη τοξικό και αντιαλλεργικό, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο χτίστηκε η νέα εποχή της επιχείρησης.

Παράδοση σκυτάλης στην επόμενη γενιά

Ερχόμενοι στο σήμερα, η εταιρεία Blackfin εξακολουθεί να διοικείται από την ίδια οικογένεια, υπό την καθοδήγηση του υιού Nicola Del Din. Η τελειομανία που διακρίνει τα προϊόντα Blackfin γίνεται κατανοητή με τον πιο γλαφυρό τρόπο αν αναφέρουμε πως κάθε ζευγάρι γυαλιών που φτάνει στα χέρια σας έχει περάσει πρώτα από 53 στάδια παραγωγής, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «ιεροτελεστία» από τον κύριο Del Din. Με πρώτη ύλη αποκλειστικά το τιτάνιο πλέον, παράγει σκελετούς εξαιρετικής εργονομίας και αισθητικής αρτιότητας.

Επιλέγουμε Blackfin διότι. . .

Εμείς στα Optical House είμαστε τόσο σίγουροι ότι τα Blackfin που θα δοκιμάσετε θα σας εντυπωσιάσουν, διότι απλούστατα τα εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια, όπως οι ίδιοι το τιτάνιο!

Ελάτε στην παρέα του Optical House!

I have read and agree to the terms & conditions

0 Comments

Leave a Comment