testing
contact lenses

Για φακούς επαφής κορυφαίας κατασκευής, απευθυνθείτε στους ειδικούς

Για φακούς επαφής κορυφαίας κατασκευής, απευθυνθείτε στους ειδικούς

φακοι επαφης

Στο Οptical House δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους φακούς επαφής, προμηθεύοντας ΜΟΝΟΝ φακούς από υλικά τελευταίας γενιάς, που επιτρέπουν την άρτια οξυγόνωση του κερατοειδή, καθιστώντας ασφαλή και υγιεινή την καθημερινή χρήση τους.

Ημερήσιας αντικατάστασης – Miru 1 day

25,00€

Mηνιαίας αντικατάστασης

35,00€

Μηνιαίας Αστιγματισμού

50,00€

Miru 1-Month Multifocal

55,00€

Menicon PremiO

27,00€

Menicon PremiO Toric

27,00€

instagram
φακοι επαφης

Ο κερατόκωνος είναι εξελικτική πάθηση που χαρακτηρίζεται από λέπτυνση του κερατοειδή και επιφάνεια σε σχήμα κώνου. Η εφαρμογή φακών επαφής στις περιπτώσεις κερατόκωνου απαιτεί χρόνο και οργανωμένο ραντεβού με τον εφαρμοστή – συχνά μπορεί να χρειαστούν και περισσότερα ραντεβού. Οι λύσεις που προσφέρονται συνοψίζονται παρακάτω:

 

Μαλακοί φακοί επαφής εξατομικευμένης κατασκευής

Οι μαλακοί φακοί υδρογέλης μπορούν να διορθώσουν την όραση μόνο σε περιπτώσεις αρχόμενου κερατόκωνου και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι εξατομικευμένοι, να κατασκευάζονται δηλαδή αφού έχουν ληφθεί λεπτομερείς ανατομικές μετρήσεις από τον εφαρμοστή, ώστε να είναι άνετοι στη χρήση και να εξασφαλίζεται ικανοποιητική εφαρμογή. Οι μαλακοί φακοί επαφής για κερατόκωνο μπορεί να είναι είτε μια μόνιμη λύση είτε περιστασιακή για όσους χρήστες δεν μπορούν να ανεχθούν για πολλές ώρες τους σκληρούς φακούς. Συνήθως κατασκευάζονται σε μεγάλο εύρος παραμέτρων και είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από τους συμβατικούς μαλακούς φακούς επαφής, παρέχοντας καλύτερη σταθεροποίηση στους οφθαλμούς με κερατόκωνο. Διαθέσιμοι μαλακοί φακοί επαφής τελευταίας γενιάς είναι οι RoseK2 soft (Menicon).

 

Σκληροί Αεροδιαπερατοί Φακοί Επαφής

Στις περιπτώσεις αρχόμενου ή ήπιου κερατόκωνου, όπου τα γυαλιά ή οι μαλακοί φακοί επαφής δεν προσφέρουν καλή όραση, η καταλληλότερη λύση είναι η χρήση σκληρών αεροδιαπερατών φακών επαφής (αναλυτικά στην παράγραφο παρακάτω). Καθώς ο κερατόκωνος είναι εξελικτική πάθηση, ο επανέλεγχος της εφαρμογής ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητος! Να σημειωθεί ότι οι απλοί ημίσκληροι φακοί σχεδιάζονται για φυσιολογικούς κερατοειδείς.

 

Διόρθωση με σύστημα Piggyback

Για τις περιπτώσεις χρηστών που δεν καταφέρνουν να ανεχθούν ένα σκληρό αεροδιαπερατό φακό επαφής, υπάρχει η δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης αυτού με ένα μαλακό φακό επαφής, που δρα ως υπόστρωμα πάνω στο οποίο εφαρμόζεται ο σκληρός φακός επαφής. Η τεχνική αυτή αυξάνει την άνεση του χρήστη και συνεπώς τις ώρες που παραμένει με το φακό επαφής. Λόγω της μειωμένης οξυγόνωσης των οφθαλμών από το σύστημα των φακών επαφής, είναι σημαντική η επιλογή των κατάλληλων υλικών: μαλακοί φακοί σιλικόνης υδρογέλης σε συνδυασμό με σκληρό αεροδιαπερατό υψηλής διαπερατότητας σε οξυγόνο, όπως το υλικό Menicon Z.

 

Διόρθωση με τους σκληρούς αεροδιαπερατούς Rose K

Η ανάπτυξη της σειράς Rose K2 για κερατόκωνο είναι επίτευγμα του Paul Rose, οπτομέτρη από το Hamilton της Νέας Ζηλανδίας. Καθώς οι παραδοσιακοί φακοί επαφής δεν μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία στην περίπτωση του κερατόκωνου , ο Paul Rose προχώρησε στον σχεδιασμό ενός νέου φακού επαφής που παρέχει άνεση για τον ασθενή, βελτιωμένη όραση και εύκολο χειρισμό.

Η αρχική προσπάθεια κατασκευής έγινε το 1989, ενώ το 1995, η σειρά φακών Rose K εγκρίθηκε από το FDA της Αμερικής. Μετά από πολυετείς δοκιμές διαφορετικών φακών και σχεδιασμών, ο Paul Rose κατέληξε σε 26 φακούς που καλύπτουν σχεδόν όλες τις περιπτώσεις ασθενών με κερατόκωνο. Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις οδήγησαν στην ανάπτυξη της σειράς Rose K2 (περιορισμός οπτικών εκτροπών) καθώς και σχεδιασμών για ειδικές περιπτώσεις κερατόκωνων όπως Rose K2 IC (για ανώμαλους κερατοειδείς), Rose K2 PG (μετά από μεταμόσχευση), και Rose K2 NC (για κερατόκωνο τύπου θηλής).

Σήμερα, οι φακοί Rose K2 κατασκευάζονται σε 15 χώρες και διανέμονται σε τουλάχιστον 85 χώρες, καθώς συνταγογραφούνται παγκοσμίως ως φακοί πρώτης επιλογής για κερατόκωνο, Pellucid Μarginal Degeneration, κερατόσφαιρα, εκτασία μετά από LASIK ή μετά από κερατοπλαστική.

 

Η τελευταία εξέλιξη στην οικογένεια των Rose K2 είναι ο κερατοειδο-σκληρικός (mini scleral) φακός Rose K2 XL που κυκλοφόρησε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Ευρώπη.

Σημαντικό επίτευγμα στον χώρο των φακών επαφής, αποτελούν οι ειδικά σχεδιασμένοι φακοί επαφής «αντι-μυωπίας» (ορθοκερατολογικοί), μία καινοτόμος μέθοδος διόρθωσης, που εφαρμόζεται ήδη ανά τον κόσμο για την πρώιμη αντιμετώπιση της μυωπίας.

 

Η μέθοδος της Ορθοκερατολογίας είναι γνωστή για περισσότερο από μία δεκαετία, επαναπροσδιορίστηκε όμως τα τελευταία χρόνια λόγω των εξελίξεων στα υλικά φακών επαφής. Αφορά τη χρήση ημίσκληρων φακών επαφής ειδικού σχεδιασμού σε χαμηλούς μύωπες (μέχρι περίπου 4 βαθμούς, χωρίς υψηλό αστιγματισμό) ΜΟΝΟΝ στον ύπνο, με σκοπό την επαναφορά της λειτουργικής όρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής.

 

 

Πρόσφατες μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ορθοκερατολογία δεν εξασφαλίζει απλά ευκρινή όραση χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής, αλλά επιπλέον επιβραδύνει την εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά. Το γεγονός επιβεβαιώνει η ευρεία χρήση της μεθόδου σε πληθυσμούς παιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές της Ανατολικής Ασίας, όπου η μυωπία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οφθαλμικές παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και οι παθήσεις της ωχράς. Καθώς η ορθοκερατολογία έχει αναστρέψιμα αποτελέσματα, αποτελεί εναλλακτική επιλογή για νέους και εφήβους που δεν βρίσκονται στην επιλέξιμη ηλικία για αποκατάσταση της όρασης με διαθλαστική χειρουργική κι επιθυμούν να απεξαρτητοποιηθούν από τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Στα Optical House θα βρείτε τον επαναστατικό φακό επαφής Menicon Bloom Night για τη διαχείριση και τη θεραπεία της μυωπίας!

 

Πρόκειται για φακό ορθοκερατολογίας, αντίστροφης γεωμετρίας, που κατασκευάζεται από το υπέρ-διαπερατό άκαμπτο υλικό Menicon Z που εξασφαλίζει τη μέγιστη οξυγόνωση του κερατοειδή προσφέροντας άνετη και ασφαλή χρήση. Η θεραπεία μεταβάλλει το σχήμα του κερατοειδή, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, μειώνοντας το διαθλαστικό σφάλμα, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτόν την ανάγκη χρήσης φακών επαφής κατά τη διάρκεια της ημέρας (αφού έχουν αφαιρεθεί οι θεραπευτικοί φακοί Menicon Bloom Night).

 

Η προσωρινά τροποποιημένη επιφάνεια του κερατοειδή (καθώς η όλη διαδικασία είναι παροδική και αναστρέψιμη) δημιουργεί ένα νέο οπτικό σύστημα, που αλλάζει το σημείο εστίασης των ακτίνων φωτός που προσπίπτουν στον κερατοειδή, επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτόν την ανάπτυξη του αξονικού μήκους του οφθαλμού, που έχει συσχετιστεί με την αύξηση της μυωπίας σε πολυάριθμες έρευνες, οι οποίες αξιολογούν τη διαχείριση της ανάπτυξης της μυωπίας. Μέσω του παραπάνω μηχανισμού ο Menicon Bloom Night ενδείκνυται τόσο για τη διόρθωση της διαθλαστικής μυωπίας αλλά και για τον έλεγχο της ανάπτυξης της μυωπίας εφόσον η διαδικασία της θεραπευτικής εφαρμογής συστήνεται και ελέγχεται από εξειδικευμένο επαγγελματία οφθαλμικής υγείας.

 

Ο Menicon Bloom Night έχει υποστηριχθεί ιδιαίτερα τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη θεραπεία, καθώς ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους όσον αφορά την εμφάνιση και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και η σχολική τους απόδοση. Μετά τη μακροχρόνια και επαρκή συγκέντρωση επιστημονικών τεκμηρίων, ο Menicon Bloom Night είναι ο πρώτος φακός ορθοκερατολογίας στην Ευρώπη που έλαβε έγκριση CE, πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας που απαιτούνται για τη διαχείριση της εξέλιξης της μυωπίας.

 

Η εφαρμογή του Menicon Bloom Night υποστηρίζεται από το λογισμικό Εasyfit, ιδιαίτερα εύχρηστο για τον εφαρμοστή, καθώς και από την εφαρμογή Menicon Virtual Dr., ειδικά σχεδιασμένη για το κινητό τηλέφωνο, ώστε να διευκολύνει και να ενισχύει τον έλεγχο της διαδικασίας και την επικοινωνία του χρήστη με τον εφαρμοστή.

 

H Menicon ιδρύθηκε το 1951 από τον Mr. Kyoichi Tanaka, είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία φακών επαφής στην Ιαπωνία και αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Δραστηριοποιείται σε όλα τα στάδια που σχετίζονται με τους μαλακούς και αεροδιαπερατούς φακούς επαφής, τους ενδοφθάλμιους φακούς και τα ιατρικά μηχανήματα: έρευνα, κατασκευή, πώληση, εξαγωγές. Ως πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο των φακών επαφής, αφοσιωμένη στο πεδίο της έρευνας για την επιβράδυνση της εξέλιξης της μυωπίας, συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τη διαχείριση και θεραπεία της μυωπίας, που διατίθενται μόνο σε εξουσιοδοτημένους και εξειδικευμένους οπτομέτρες.

Οι φακοί επαφής, εκτός από μέσο διόρθωσης των διαθλαστικών ατελειών του οφθαλμού, αποτελούν έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο πρόσθετης θεραπείας για μεγάλο εύρος οφθαλμικών διαταραχών. Καθώς λειτουργούν ως προστατευτικοί επίδεσμοι (bandage), οι «θεραπευτικοί φακοί επαφής» είναι συνήθως μεγάλης διαμέτρου και χρησιμοποιούνται για ημερήσια ή παρατεταμένη χρήση.

 

Οι φακοί επαφής για θεραπευτική χρήση συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ακεραιότητας του κερατοειδούς, επιταχύνοντας την επούλωση πληγών του επιθηλίου και του στρώματός του, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τα συμπτώματα των ασθενών και ανακουφίζουν από οφθαλμικούς πόνους. Χρησιμοποιούνται συχνά για την ελεγχόμενη απελευθέρωση φαρμάκων, την ενυδάτωση του κερατοειδούς, καθώς και για τη στήριξη και τη μηχανική προστασία του είτε από ξένα σώματα είτε από την τριβή των βλεφάρων.

 

Η χρήση τους συστήνεται σε πλήθος οφθαλμικών επιπλοκών όπως: εντρόπιο, τριχίαση, πτώση βλεφάρων, φυσσαλιδώδη κερατοπάθεια, εκδορά, έλκος, οίδημα κερατοειδούς, κερατο-επιπεφυκίτιδα. Μετά από επεμβάσεις κερατοειδούς και ιδιαίτερα διαθλαστικής χειρουργικής, η χρήση θεραπευτικών φακών επαφής είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς επιταχύνει την επούλωση του επιθηλίου του κερατοειδούς.

 

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στη νέα γενιά υλικών σιλικόνης-υδρογέλης που παρέχουν υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου και ιδανική υδροφιλία, οι μαλακοί (αλλά και ημίσκληροι, σκληρικοί) θεραπευτικοί φακοί επαφής είναι η ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση πολλών οφθαλμικών παθήσεων.