testing

ECO-λογική με πολύπλευρα οφέλη

Optical House

In Eyewear Posted

Οι αιτίες που οδήγησαν στην ίδρυση

Η αλόγιστη και αυξανόμενη χρήση πλαστικού, ειδικά μιας χρήσης, αποτελεί μια διογκούμενη επιβάρυνση για τον πλανήτη. Οι διαθέσιμες εστίες πρασίνου, για καλλιέργεια αλλά και παρασκευή οξυγόνου, παγκοσμίως, έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα.

Ο Alessandro Lanaro, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας οπτικών MODO, είναι άνθρωπος της δράσης και της καινοτομίας. Οι παραπάνω σκέψεις στριφογύριζαν για καιρό στο μυαλό του, ώσπου αποφάσισε να λάβει δραστικές αποφάσεις και να δώσει το παράδειγμα της περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης και σε άλλες εταιρείες του χώρου να ακολουθήσουν.

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο οικοδομήθηκε η δημιουργία της εταιρείας οπτικών ECO. Όπως μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί από την επωνυμία, πρόκειται για ένα επιχειρηματικό μοντέλο αφοσιωμένο στην παραγωγή μηδαμινού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με τη δέσμευση ωστόσο το προηγούμενο να μην αποτελέσει σε καμία περίπτωση αιτία συμβιβασμού ως προς την ποιότητα των υλικών κατασκευής.

Επιτυχίες του νέου εταιρικού μοντέλου

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του τμήματος σχεδιασμού, σήμερα η ECO Eyewear υπερηφανεύεται πως έχει ήδη πετύχει τους εξής στόχους: αφενός παραγωγή σκελετών γυαλιών από 95% ανακυκλωμένα μέταλλα, αφετέρου ενσωμάτωση μίας ειδικής κατεργασίας της ρητίνης από το καστορέλαιο (ρετσίνι), προκειμένου να δημιουργήσει μια εναλλακτική επιλογή, αντί του πλαστικού, ως πρώτη ύλη. Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σκελετών γυαλιών οράσεως, ηλίου, αλλά και μαγνητικών clip-on .

Επανεπενδύοντας μέρος των κερδών στο περιβάλλον

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος «One frame, one tree», και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Trees for the Future», η εταιρεία δεσμεύεται να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε ζευγάρι γυαλιά που πωλείται, αριθμός που, μέχρι σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Να σημειωθεί εδώ πως η ΜΚΟ «Trees for the Future» διοργανώνει σεμινάρια εκμάθησης τεχνικών βιώσιμης καλλιέργειας προς αγρότες που ζουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα φτώχειας, έτσι ώστε, όχι μόνο να επιτυγχάνουν την κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών επισιτισμού, αλλά και να πωλούν το υπόλοιπο της σοδειάς τους προς επιβίωση.

Γιατί επιλέγουμε ECO Eyewear

Για εμάς στα Optical House αποτελεί τιμή να συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία-πρότυπο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ανυπομονούμε να σας παρουσιάσουμε από κοντά τα κομψοτεχνήματα της συλλογής ECO Eyewear που θα συντροφεύουν τα μάτια σας για τα επόμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για όλα τα τελευταία νέα του blog!

I have read and agree to the terms & conditions

0 Comments

Leave a Comment