testing
ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ

“Ο οφθαλμός (η όραση) είναι ο αφέντης της αστρονομίας. Κατασκευάζει κοσμογραφία. Συμβουλεύει και διορθώνει όλες τις ανθρώπινες τέχνες… Ο οφθαλμός (η όραση) ταξιδεύει τους ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ο πρίγκιπας των μαθηματικών….Έχει δημιουργήσει την αρχιτεκτονική, την προοπτική και τα θεσπέσια έργα ζωγραφικής….Έχει ανακαλύψει την πλοήγηση.”

Leonardo da Vinci (1459-1519)

Η όραση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αισθήσεις του ανθρώπου. Η συμμετοχή της στις καθημερινές ενασχολήσεις (εργασία, οδήγηση, αθλητισμός, τέχνες) είναι σημαντική. Στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου όλα γύρω μας «κινούνται» σε γρήγορους ρυθμούς, πιστεύεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ερεθισμάτων που δέχεται ο άνθρωπος αφορά την αίσθηση της όρασης. Επομένως, η διατήρηση ευκρινούς όρασης σε όλη την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στην άρτια ποιότητα ζωής του.

Eλεγχος Ορασης

Στα καταστήματα Optical House στο Ηράκλειο και στη Ρόδο διεξάγουμε πλήρη οπτομετρικό έλεγχο για τη διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού, της πρεσβυωπίας, του στραβισμού και της αμβλυωπίας, με προϊόντα αιχμής. Επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας ραντεβού.

Μαλακοί Φακοί Επαφής

Στο Optical House δίνουμε έμφαση στους φακούς επαφής από υλικά και σχεδιασμούς τελευταίας γενιάς. Επίσης παρέχουμε εκμάθηση σε νέους χρήστες και συνεχή παρακολούθηση. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Πρισματική διόρθωση

Στο Optical Ηouse διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην εξέταση και διόρθωση όλων των ανωμαλιών σύγκλισης με τη χρήση ειδικών πρισμάτων. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Εξατομικευμένοι Φακοί Επαφής/κερατόκωνος

Στο Optical House διαθέτουμε εξατομικευμένους φακούς επαφής που δίνουν λύσεις σε απαιτητικά περιστατικά όπως υψηλές αμετρωπίες, κερατόκωνο, μεταμοσχεύσεις, Pellucid και άλλες ανωμαλίες κερατοειδούς. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Ορθοκερατολογία (αντιμετώπιση μυωπίας)

Με τη χρήση ειδικών εξατομικευμένων φακών επαφής στον ύπνο είναι εφικτή η διόρθωση της μυωπίας και η απελευθέρωση από τη χρήση των γυαλιών ή φακών επαφής κατά τη διάρκεια της ημέρας! Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης

Στα καταστήματα Optical House παρέχουμε μεγάλη ποικιλία σε βοηθήματα χαμηλής όρασης τελευταίας γενιάς και έμπειρους οπτομέτρες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο βοήθημα για εσάς. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Τοπογραφία Κερατοειδούς

Στα καταστήματα Optical House διαθέτουμε σύγχρονους τοπογράφους κερατοειδούς για λεπτομερή έλεγχο και καλύτερη διόρθωση της όρασης σε περιπτώσεις ανώμαλου αστιγματισμού, κερατόκωνου ή μεταμόσχευσης. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου
ΠΕΡΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ

Το επάγγελμα του οπτικού σχετίζεται με την επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων σκελετών και την κατεργασία, επεξεργασία και εφαρμογή διορθωτικών φακών οράσεως και γυαλιών ηλίου με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών. Οι οπτικοί, επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν φακούς επαφής σε πάσχοντες από διαθλαστικές ανωμαλίες της οράσεως.

Σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οπτομετρίας και Οπτικής (ECOO): “Η οπτομετρία αποτελεί ένα αυτόνομο επάγγελμα στο χώρο της υγείας, που απαιτεί εκπαίδευση και διέπεται από ορισμένους κανόνες, δηλαδή ασκείται αποκλειστικά από πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών που έχουν εξασφαλίσει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Οι οπτομέτρες ασκούν πρωτοβάθμια υγιεινή περίθαλψη του οφθαλμού και της όρασης, η οποία περιλαμβάνει τη διάθλαση (και συνταγογράφηση), την επιλογή και κατεργασία κατάλληλων “διαθλαστικών βοηθημάτων”, τη διάγνωση και διαχείριση οφθαλμικών παθήσεων και την αποκατάσταση της όρασης σε φυσιολογικά επίπεδα”.

ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ

Διαταραχές της έγχρωμης όρασης – Τεστ έγχρωμης όρασης

Η ικανότητα αντίληψης χρωμάτων εμπλουτίζει τον οπτικό μας κόσμο, παρέχοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε ηλιοβασιλέματα και πανέμορφα τοπία, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος για τον οποίο o άνθρωπος εξελίχθηκε με έγχρωμη όραση. Είναι σήμερα γνωστό ότι η έγχρωμη όραση μας παρέχει πληροφορίες για τον εντοπισμό και την αναγνώριση αντικειμένων στο οπτικό μας πεδίο που ειδάλλως δε θα ήταν αντιληπτά. Ένα αρπακτικό ζώο με έγχρωμη όραση μπορεί πιο εύκολα να «διασπάσει» πιθανή παραλλαγή (καμουφλάρισμα) του θηράματός του, ένα πλεονέκτημα πολύ σημαντικό για την επιβίωση.

Η συνηθέστερη ανεπάρκεια στην αντίληψη των χρωμάτων (το 99% περίπου των περιστατικών) προκαλεί προβλήματα στη διάκριση των διαφορών μεταξύ κόκκινων και πράσινων χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κίτρινων και των πορτοκαλί. Η ύπαρξη των διαταραχών συνήθως ελέγχεται με τη χρήση πινάκων (Isihara plates), με τη “διάγνωση” να βασίζεται σε 24 πίνακες. Στους παρακάτω πίνακες θα πρέπει να δείτε τους αριθμούς: 74, 6, 12, 42, 2.

Αν και η τριχρωματική όραση, η παρουσία δηλαδή τριών διαφορετικών τύπων φωτοϋποδοχέων, συντελεί στη φυσιολογική αντίληψη των χρωμάτων, ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων παρουσιάζει κάποιο βαθμό ανεπάρκειας στην αντίληψή τους ενώ ταυτόχρονα έχει την ικανότητα να διακρίνει αποχρώσεις που δεν “βλέπουν” οι άνθρωποι με φυσιολογική τριχρωματική όραση!!! Περίπου 8% των ανδρών και το 0,5% των γυναικών έχουν ταξινομηθεί με ελαττωματική έγχρωμη όραση, η οποία οφείλεται συνήθως στην απώλεια (ή τη διαταραγμένη λειτουργία) ενός από τους τύπους των κωνίων, οδηγώντας στον διχρωματισμό (περιγράφεται επίσης ως δαλτωνισμός, μια πάθηση η κληρονομικότητα της οποίας περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Άγγλο φυσικό και χημικό Dalton). Η απώλεια δύο τύπων κωνίων, που οδηγεί στη μονοχρωματική όραση (αχρωματοψία), είναι πολύ σπάνια.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ (http://optics-optometry.blogspot.com/2007/08/blog-post_3171.html)