testing
ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ

“Ο οφθαλμός (η όραση) είναι ο αφέντης της αστρονομίας. Κατασκευάζει κοσμογραφία. Συμβουλεύει και διορθώνει όλες τις αθρώπινες τέχνες… Ο οφθαλμός (η όραση) ταξιδεύει τους ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ο πρίγκιπας των μαθηματικών….Έχει δημιουργήσει την αρχιτεκτονική, την προοπτική και τα θεσπέσια έργα ζωγραφικής….Έχει ανακαλύψει την πλοήγηση.”

Leonardo da Vinci (1459-1519)

Η όραση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αισθήσεις του ανθρώπου. Η συμμετοχή της στις καθημερινές ενασχολήσεις (εργασία, οδήγηση, αθλητισμός, τέχνες) είναι σημαντική. Στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου όλα γύρω μας «κινούνται» σε γρήγορους ρυθμούς, πιστεύεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ερεθισμάτων που δέχεται ο άνθρωπος αφορά την αίσθηση της όρασης. Επομένως, η διατήρηση ευκρινούς όρασης σε όλη την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στην άρτια ποιότητα ζωής του.

Eλεγχος Ορασης

Στα καταστήματα Optical House διεξάγουμε πλήρη οπτομετρικό έλεγχο για μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία και αστιγματισμό σε ενήλικες και παιδιά. Επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας ραντεβού!

Μαλακοί Φακοί Επαφής

Στο Optical House δίνουμε έμφαση στους φακούς επαφής από υλικά και σχεδιασμούς τελευταίας γενιάς. Επίσης παρέχουμε εκμάθηση σε νέους χρήστες και συνεχή παρακολούθηση. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Πρισματική διόρθωση

Στο Optical Ηouse διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην εξέταση και διόρθωση όλων των ανωμαλιών σύγκλισης με τη χρήση ειδικών πρισμάτων. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Εξατομικευμένοι Φακοί Επαφής/ Κερατόκωνος

Στο Optical House διαθέτουμε εξατομικευμένους φακούς επαφής που δίνουν λύσεις σε απαιτητικά περιστατικά όπως υψηλές αμετρωπίες, κερατόκωνο, μεταμοσχεύσεις, Pellucid και άλλες ανωμαλίες κερατοειδούς. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Ορθοκερατολογία (αντιμετώπιση μυωπίας)

Με τη χρήση ειδικών εξατομικευμένων φακών επαφής στον ύπνο είναι εφικτή η διόρθωση της μυωπίας και η απελευθέρωση από τη χρήση των γυαλιών ή φακών επαφής κατά τη διάρκεια της ημέρας! Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης

Στα καταστήματα Optical House διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε βοηθήματα χαμηλής όρασης τελευταίας γενιάς και έμπειρους Οπτομέτρες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο βοήθημα για εσάς. Διαθέτουμε σύγχρονους τοπογράφους κερατοειδούς για λεπτομερή έλεγχο και καλύτερη διόρθωση της όρασης σε περιπτώσεις ανώμαλου αστιγματισμού, κερατόκωνου ή μεταμόσχευσης. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Τοπογραφία Κερατοειδούς

Στα καταστήματα Optical House διαθέτουμε σύγχρονους τοπογράφους κερατοειδούς για λεπτομερή έλεγχο και καλύτερη διόρθωση της όρασης σε περιπτώσεις ανώμαλου αστιγματισμού, κερατόκωνου ή μεταμόσχευσης. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου
ΠΕΡΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ

Το επάγγελμα του Οπτικού σχετίζεται με την επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων σκελετών και την κατεργασία, επεξεργασία και εφαρμογή διορθωτικών φακών οράσεως και γυαλιών ηλίου με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών. Οι Οπτικοί, επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν φακούς επαφής σε πάσχοντες από διαθλαστικές ανωμαλίες της οράσεως.

Σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οπτομετρίας και Οπτικής (ECOO): “Η οπτομετρία αποτελεί ένα αυτόνομο επάγγελμα στο χώρο της υγείας, που απαιτεί εκπαίδευση και διέπεται από ορισμένους κανόνες, δηλαδή ασκείται αποκλειστικά από πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών που έχουν εξασφαλίσει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Οι οπτομέτρες ασκούν πρωτοβάθμια υγιεινή περίθαλψη του οφθαλμού και της όρασης, η οποία περιλαμβάνει τη διάθλαση (και συνταγογράφηση), την επιλογή και κατεργασία κατάλληλων “διαθλαστικών βοηθημάτων”, τη διάγνωση και διαχείριση οφθαλμικών παθήσεων και την αποκατάσταση της όρασης σε φυσιολογικά επίπεδα”.

ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ

Εφαρμογές φακών για θεραπευτική χρήση

Οι φακοί επαφής εκτός απο μέσο διόρθωσης των διαθλαστικών ατελειών του οφθαλμού αποτελούν έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο πρόσθετης θεραπείαςγια μεγάλο εύροςοφθαλμικών διαταραχών. Καθώς λειτουργούν ως προστατευτικοί επίδεσμοι (bandage), οι «θεραπευτικοί φακοί επαφής» είναι συνήθως μεγάλης διαμέτρου και χρησιμοποιούνται για ημερήσια ή παρατεταμένη χρήση.

Οι φακοί επαφής για θεραπευτική χρήση συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ακεραιότητας του κερατοειδούς, επιταχύνοντας την επούλωσηπληγών του επιθηλίου και του στρώματός του, ενώ παράλληλα, ελαχιστοποιούν τα συμπτώματα των ασθενών και ανακουφίζουν απο οφθαλμικούς πόνους.Χρησιμοποιούνται συχνά,για την ελεγχόμενη απελευθέρωση φαρμάκων, την ενυδάτωση του κερατοειδούς καθώς καιγια τη στήριξη και τη μηχανικήπροστασίατου απο ξένα σώματαείτεαπο την τριβή των βλεφάρων.

Η χρήση τους συστήνεται σε πλήθος οθφαλμικών επιπλοκών όπως: εντρόπιο, τριχίαση, πτώση βλεφάρων, φυσσαλιδώδη κερατοπάθεια, εκδορά, έλκος, οίδημα κερατοειδούς, κερατο-επιπεφυκίτιδα.Μετά απο επεμβάσεις κερατοειδούς και ιδιαίτερα διαθλαστικής χειρουργικής, η χρήση θεραπευτικών φακών επαφής είναι καθοριστικής σημασίας καθώς επιταχύνει την επούλωση του επιθηλίου του κερατοειδούς.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στη νέα γενιά υλικών σιλικόνης-υδρογέλης που παρέχουν υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου και ιδανική υδροφιλία, οι μαλακοί (αλλά και ημί-σκληροι, σκληρικοί) θεραπευτικοί φακοί επαφής είναι η ιδανική επιλογήγια την αντιμετώπιση πολλών οφθαλμικών παθήσεων.

Το Optical House διαθέτει ευρύ φάσμαφακών ειδικών προδιαγραφώνκαι παρέχει τη δυνατότητα παραγγελίας και εφαρμογής θεραπευτικών φακών επαφής, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χρήστη.