testing

Marc Jacobs – Ένας σχεδιαστής στα πρότυπα του Homo Universalis

Optical House

In Eyewear Posted

Ολιστική προσέγγιση της ιδιότητας του σχεδιαστή

Πολυπράγμων, αντισυμβατικός, αστείρευτος. Τρεις λέξεις που περιγράφουν με ακρίβεια την επαγγελματική δραστηριότητα του σχεδιαστή Marc Jacobs. Με προϋπηρεσία 35 χρόνων στον χώρο της μόδας, έχει καταπιαστεί πρακτικά με κάθε κατηγορία προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, εξίσου γυναικεία όσο και ανδρικά. Οι επενδύσεις του φτάνουν μέχρι το άνοιγμα… βιβλιοπωλείου με την επωνυμία BOOKMARC στην Νέα Υόρκη!

Δείγματα από νεαρή ηλικία

Οι σχεδιαστικές του ικανότητες ήταν αναπτυγμένες από πολύ νεαρή ηλικία· μόλις στα 21 του χρόνια, έγινε ο νεότερος σχεδιαστής που βραβεύτηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας με το Βραβείο Perry Ellis για Νέα Ταλέντα. Ακολούθησαν δεκάδες διακρίσεις, ώσπου το 1992 λάνσαρε την περιβόητη συλλογή grunge για τον οίκο αθλητικών ειδών Perry Ellis. Η συγκεκριμένη είχε την εξής ιδιομορφία: ενώ εκθειάστηκε απ’ τον Τύπο, δεν έπεισε το αγοραστικό κοινό, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνσή του απ’ την εταιρεία.

Ίδρυση προσωπικής εταιρείας από τη μία, ένταξη στη

Louis Vuitton από την άλλη

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως, καθώς τιμήθηκε με το Βραβείο Σχεδιαστή της Χρονιάς για γυναικεία ενδύματα, ενώ παράλληλα το 1994 ίδρυσε εταιρεία με την δική του επωνυμία, μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Robert Duffy. Από το 1997 έως το 2014 συνεργάστηκε με τον Οίκο Louis Vuitton από το πόστο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, μια κίνηση που αποδείχθηκε εξαιρετικής σημασίας για την καριέρα του, καθότι του εξασφάλισε διεύρυνση του κοινού στο οποίο απευθυνόταν, αλλά και οικονομικούς πόρους για να στηρίξει την προσωπική του εταιρεία.

Είσοδος στον κλάδο κατασκευής Οπτικών

Ένα τέτοιο ανήσυχο πνεύμα αναζητούσε συνεχώς νέες διεξόδους καλλιτεχνικής δημιουργίας, ώσπου ο δρόμος τον οδήγησε στην κατασκευή Οπτικών το 2007. Οι συλλογές του έχουν χαρακτηριστικά ενδεικτικά όλης της πορείας του: η απρόβλεπτη φύση, το επαναστατικό πνεύμα και η αυθεντικότητα, αφορμώνται από κλασικά μοτίβα, τα οποία επανεφευρίσκουν και αναδομούν. Casual, sport, cat-eye, navigator ή και αφαιρετικά, χωρίς σκελετό, είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα από συλλογές που έχει λανσάρει.

Η εταιρεία Marc Jacobs Eyewear έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού της σήματος στον Όμιλο Safilo, ακολουθώντας αρκετές δεκάδες οίκους μόδας και πετυχαίνοντας έτσι την διείσδυσή της στις αγορές πολυάριθμων χωρών, επωφελούμενη από το ευρύ σύστημα διανομής του Ομίλου, αλλά και διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα κατασκευής Οπτικών μέσα από την τεχνολογία που εφαρμόζεται. Χρησιμοποιεί οφθαλμικούς φακούς από πολυανθρακικό, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τι καλύτερο λοιπόν παρά ένα δώρο στα μάτια σας για τις γιορτές, κομψό και τεχνικά άρτιο, από τα Optical House!

Ελάτε στην παρέα του Optical House!

I have read and agree to the terms & conditions

0 Comments

Leave a Comment