testing
ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ

“Ο οφθαλμός (η όραση) είναι ο αφέντης της αστρονομίας. Κατασκευάζει κοσμογραφία. Συμβουλεύει και διορθώνει όλες τις αθρώπινες τέχνες… Ο οφθαλμός (η όραση) ταξιδεύει τους ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ο πρίγκιπας των μαθηματικών….Έχει δημιουργήσει την αρχιτεκτονική, την προοπτική και τα θεσπέσια έργα ζωγραφικής….Έχει ανακαλύψει την πλοήγηση.”

Leonardo da Vinci (1459-1519)

Η όραση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αισθήσεις του ανθρώπου. Η συμμετοχή της στις καθημερινές ενασχολήσεις (εργασία, οδήγηση, αθλητισμός, τέχνες) είναι σημαντική. Στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου όλα γύρω μας «κινούνται» σε γρήγορους ρυθμούς, πιστεύεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ερεθισμάτων που δέχεται ο άνθρωπος αφορά την αίσθηση της όρασης. Επομένως, η διατήρηση ευκρινούς όρασης σε όλη την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στην άρτια ποιότητα ζωής του.

Eλεγχος Ορασης

Στα καταστήματα Optical House διεξάγουμε πλήρη οπτομετρικό έλεγχο για μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία κ αστιγματισμό σε ενήλικες και παιδιά. Επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας ραντεβού.

Μαλακοί Φακοί Επαφής

Στο Optical House δίνουμε έμφαση στους φακούς επαφής από υλικά κ σχεδιασμούς τελευταίας γενιάς. Επίσης παρέχουμε εκμάθηση σε νέους χρήστες και συνεχή παρακολούθηση. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Πρισματική διόρθωση

Στο Optical Ηouse διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην εξέταση και διόρθωση όλων των ανωμαλιών σύγκλισης με τη χρήση ειδικών πρισμάτω.

κλεισε ραντεβου

Εξατομικευμένοι Φακοί Επαφής/κερατόκωνος

Στο Optical House διαθέτουμε εξατομικευμένους φακούς επαφής που δίνουν λύσεις σε απαιτητικά περιστατικά όπως υψηλές αμετρωπίες, κερατόκωνο, μεταμοσχευσεις, Pellucid και άλλες ανωμαλίες κερατοειδούς. τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Ορθοκερατολογία (αντιμετώπιση μυωπίας)

Με τη χρήση ειδικών εξατομικευμένων φακών επαφής στον ύπνο είναι εφικτή η διόρθωση της μυωπίας και η απελευθέρωση από τη χρήση να γυαλιών ή φακών επαφής κατά τη διάρκεια της ημέρας! ανωμαλίες κερατοειδούς. τώρα το ραντεβού σας!

κλεισε ραντεβου

Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης

Στα καταστήματα Optical House διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε βοηθήματα χαμηλής όρασης τελευταίας γενιάς και έμπειρους Οπτομέτρες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καταλληλο βοήθημα για εσάς. Διαθέτουμε σύγχρονους τοπογράφους κερατοειδούς για λεπτομερή έλεγχο κ καλύτερη διόρθωση της όρασης σε περιπτώσεις ανώμαλου αστιγματισμού, κερατόκωνου ή μεταμόσχευσης.

κλεισε ραντεβου

Τοπογραφία Κερατοειδούς

Στα καταστήματα Optical House διαθέτουμε σύγχρονους τοπογράφους κερατοειδούς για λεπτομερή έλεγχο κ καλύτερη διόρθωση της όρασης σε περιπτώσεις ανώμαλου αστιγματισμού, κερατόκωνου ή μεταμόσχευσης.

κλεισε ραντεβου
ΠΕΡΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ

Το επάγγελμα του Οπτικού σχετίζεται με την επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων σκελετών και την κατεργασία, επεξεργασία και εφαρμογή διορθωτικών φακών οράσεως και γυαλιών ηλίου με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών. Οι Οπτικοί, επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν φακούς επαφής σε πάσχοντες από διαθλαστικές ανωμαλίες της οράσεως.

Σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οπτομετρίας και Οπτικής (ECOO): “Η οπτομετρία αποτελεί ένα αυτόνομο επάγγελμα στο χώρο της υγείας, που απαιτεί εκπαίδευση και διέπεται από ορισμένους κανόνες, δηλαδή ασκείται αποκλειστικά από πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών που έχουν εξασφαλίσει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Οι οπτομέτρες ασκούν πρωτοβάθμια υγιεινή περίθαλψη του οφθαλμού και της όρασης, η οποία περιλαμβάνει τη διάθλαση (και συνταγογράφηση), την επιλογή και κατεργασία κατάλληλων “διαθλαστικών βοηθημάτων”, τη διάγνωση και διαχείρηση οφθαλμικών παθήσεων και την αποκατάσταση της όρασης σε φυσιολογικά επίπεδα”.

ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ

Χαμηλή όραση

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), ο αριθμός των «τυφλών» που υπολογίζoνταν to 2004 σε 39 εκατομμύρια (82% άνω των 50 ετών), ενώ 6 φορές μεγαλύτερος (246 εκατομμύρια) είναι ο αριθμός των ανθρώπων με διαταραχές στην όραση βαριάς ή ήπιας μορφής (63% των οποίων άνω των 50 ετών), οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ασθενείς με χαμηλή όραση.

Ο όρος «χαμηλή όραση» δεν περιγράφει μία συγκεκριμένη πάθηση και δεν ταυτίζεται με την «τυφλότητα»: το «χαμηλή» σημαίνει ότι η όραση αυτών των ασθενών είναι χαμηλότερη της φυσιολογικής ενώ το «όραση» προσδιορίζει οτι αυτοί οι ασθενείς με «χαμηλή όραση» δεν είναι τυφλοί. H απώλεια της όρασης είναι συνήθως προοδευτική και πλήττει μια μεγάλη κατηγορία συνανθρώπων μας, όχι μόνο άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά επίσης ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία ακόμα και νεαρούς που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Δυστυχώς ο όρος «νομική τύφλωση», που περιγράφει τους ασθενείς με χαμηλή όραση, που δικαιούνται επιδόματα και άλλες παροχές, έχει οδηγήσει στην παρερμηνεία της κατάστασής τους από την κοινή γνώμη, θεωρώντας τους ως ανθρώπους «βυθισμένους στο σκοτάδι».

Τα κριτήρια «χαμηλής όρασης» διαφέρουν ανάλογα με το νομικό πλαίσιο του κάθε κράτους: ως άτομα με χαμηλή όραση θεωρούνται εκείνα που έχουν βέλτιστη οπτική οξύτητα χαμηλότερη από 3/10 ή 4/10 (δηλαδή τουλάχιστον 70% ελάττωση της φυσιολογικής όρασης), ή/και οπτικό πεδίο μικρότερο των 20ο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σχετική δημοσίευση στο health.in.gr

Για την αποκατάσταση της χαμηλής όρασης χρησιμοποιούνται ειδικά βοηθήματα.

VisionEdge

Αποτέλεσμα της πατενταρισμένης τεχνολογία VisionEdge™ είναι μια συσκευή φωτισμού που προσαρμόζεται στα γυαλιά του χρήστη με ειδικό clip και φωτίζει μια ευρεία περιοχή του κειμένου σε οριζόντια κατεύθυνση, παρέχοντας εξαιρετικά λαμπρό φως με σημαντικά μειωμένες αντανακλάσεις. Πρόκειται για μια συσκευή φορητή, μικρή και ελαφριά, που βελτιώνει την οπτική οξύτητα των χρηστών με ελάχιστη καταπόνηση των ματιών. Οι χρήστες με πολυεστιακά γυαλιά ή χοντρούς φακούς μπορούν να προσαρμόσουν τη συσκευή σε καπέλο, ρυθμίζοντας απλά την κλίση της. Ιδιαίτερα χρήσιμη και για χρήστες που διαθέτουν ήδη μεγεθυντικούς φακούς ή άλλα βοηθήματα που δεν διαθέτουν φωτισμό, ακόμα και ηλεκτρονικού τύπου.

Το σύστημα φωτισμού VisionEdge™ επιτρέπει το ξεκούραστο διαβασμα στην εργασία, στο κρεββάτι ή σε αεροπλάνα. Βοηθάει όσους ασχολούνται με λεπτομερείς κοντινές δραστηριότητες όπως βίδωμα, πλέξιμο ή ράψιμο, την ανάγνωση οδηγιών σε μικρά μπουκάλια ή φάρμακα. Λόγω της ελευθερίας που επιτρέπει στην κίνηση των χεριών είναι κατάλληλο για όσους παίζουν χαρτιά ή παιχνίδια.

Πλέγμα Amsler: Test Για Εκφύλιση
Της Ωχράς Κηλίδας ή Άλλα Προβλήματα Όρασης.

Το πλέγμα Amsler είναι ένα εργαλείο των οφθαλμιάτρων προκειμένου να ανιχνεύσουν προβλήματα στην όραση που προκύπτουν είτε από βλάβη στην ωχρά κηλίδα (η κεντρικό περιοχή του αμφιβληστροειδούς) είτε στο οπτικό νεύρο. Η εκφυλιση της ωχράς κηλίδας αποτελεί την πιο ευρέως διαδεδομένη βλάβη της ωχράς.

Η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει και πρώιμη θεραπεία γεγονός που βοηθά στον περιορισμό ή τουλάχιστον στην επιβράδυνση της απώλειας της όρασης που βιώνει ο ασθενής.

Εάν έχετε ιστορικό σε παθήσεις των οφθαλμών ή εκφύλισης της ωχράς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διάγραμμα Amsler στο σπίτι για να παρακολουθείτε την όρασή σας. Σε καμία περίπτωση το διάγραμμα δεν αντικαθιστά τις τακτικές σας επισκέψεις στον οφθαλμίατρο καθώς είναι δυνατόν να αγνοήσετε σημάδια που μόνο ένας εκπαιδευμένος οφθαλμίατρος μπορεί να αξιολογήσει.

Το διάγραμμα που βλέπετε προσεγγίζει τον πίνακα που χρησιμοποιούν οι οφθαλμίατροι. Θα χρειαστείτε μία πιο ενδελεχή οφθαλμολογική εξέταση προκειμένου να διαγνωστεί βλάβη στην ωχρά κηλίδα.

Πώς μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε το πλέγμα Amsler

Αν είστε χρήστης πρεσβυωπικών γυαλιών, είναι απαραίτητο να τα φοράτε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. Ανοίξτε
και εκτυπώστε το δείγμα του πλέγματος Amsler που σας παρέχουμε σε μορφή PDF . Τοποθετήστε την εικόνα του πλέγματος στη συνήθη απόσταση διαβάσματος.
Καλύψτε το ένα μάτι και επικεντρώστε το βλέμμα σας στην κεντρική κουκκίδα.

Παρατηρήστε εάν:

Υπάρχουν κάποιες γραμμές που φαίνονται κυματιστές, θολές ή παραμορφωμένες; (Όλες οι γραμμές πρέπει να είναι ίσιες, όλες οι τομές να σχηματίζουν ορθές γωνίες και όλα τα τετράγωνα να είναι ισομεγέθη)

Υπάρχουν κάποιες περιοχές του πλέγματος που φαίνεται να λείπουν ή να είναι πιο σκούρες;

Μπορείτε να δείτε όλες τις γωνίες και τις πλευρές του πλέγματος; Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε και τα δύο μάτια

Σημαντική Σημείωση: Ενημερώστε άμεσα τον οφθαλμίατρό σας αν παρατηρήσετε κάποια από τα παραπάνω. Μπορείτε να σημειώσετε πάνω στο πλέγμα τις περιοχές που δεν βλέπετε καθαρά και να το δείξετε στην οφθαλμολογική σας εξέταση.